Kennissessie Cybercrime 16-6-2016

Donderdag 19 mei 2016

De kennissessie is inmiddels geweest. Het was een enorm succes, er is veel interessante informatie uitgewisseld. 

Cybersecurity tip 1: Houd uw software up-to-date

De melding dat u de software op uw computer moet updaten komt u ongetwijfeld bekend voor. Er wordt van u gevraagd om een nieuwe update op uw computer te installeren en uw computer opnieuw op te starten. Het lijkt tijdverspilling en ‘tijd is geld’. Om beveiligingslekken te verhelpen worden er, door de producenten van besturingssystemen, geregeld updates uitgebracht. Voert u de update niet uit, dan biedt u kwaadwillenden de mogelijkheid om via beveiligingslekken uw computer binnen te komen. Tijd is inderdaad geld, dus besteed het nuttig om onnodige kosten achteraf te voorkomen.

Meer informatie over cybercrime? Meld uzelf en/of uw collega's tot 8 juni aan voor de kennissessie over cybercrime

Cybersecurity tip 2: Gebruik sterke wachtwoorden.

Als u ‘123456’ of ‘password’ nog als wachtwoord heeft, bent u zeker niet de enige. Al vijf jaar op rij zijn dit namelijk de twee meest gebruikte wachtwoorden. Eenvoudig te kraken dus. Zorg dat uw wachtwoorden moeilijk te raden zijn en er geen patroon in zit. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, sla wachtwoorden niet op in de internetbrowser of in een onbeveiligd bestand op uw computer. Gebruik bijvoorbeeld de tool Secure Password Generator om een sterk wachtwoord te genereren. Deze tool biedt tevens een ezelsbruggetje om het wachtwoord te onthouden. 

Cybersecurity tip 3: Praat met uw personeel over het openen van e-mails

Bij berichten met slechte grammatica, spelfouten, vreemde zinsconstructies, korrelige afbeeldingen en/of verwijzingen naar internetadressen met vreemde extensies met vreemde of lange cijferreeksen, kan het om oplichting gaan. Deze e-mails hebben een alarmerend karakter. Kopieer de vreemdste zin en plak deze in de zoekbalk in Google. Komen er soortgelijke e-mails tussen de resultaten? Dan weet u zeker dat het geen legitieme e-mail is. Zorg dat de bijlagen niet worden geopend, de berichten niet worden beantwoord en er niet op de links wordt geklikt. Bij twijfel kunt u telefonisch contact (laten) opnemen met het betreffende bedrijf. 

Zet het in uw agenda: donderdag 16 juni 2016

Wist u dat u als ondernemer een aantrekkelijke prooi vormt voor cybercriminelen? Er valt bij u namelijk meer te halen dan bij de gemiddelde consument. We willen u dan ook graag informeren over het veelbesproken onderwerp ‘cybercriminaliteit’, oftewel ‘cybercrime’, tijdens onze kennissessie.

De kennissessie zal op donderdag 16 juni a.s. plaatsvinden in het Goffertstadion. Tijdens de kennissessie leggen we duidelijk uit wat cybercriminaliteit precies inhoudt, lichten we toe wat de risico’s en gevolgen voor uw onderneming en uw klanten kunnen zijn en geven we tips waarmee u zich kunt weren tegen cybercriminaliteit en waarmee u het risico kunt verkleinen.

Programma

15:45 – 16:15 uur    Inloop onder het genot van een kop koffie of thee
16:15 – 17:15 uur    Kennissessie
17:15 uur                 Afsluitende borrel met de gelegenheid om vragen te stellen

Cybercriminaliteit?

U vraagt zich wellicht af of en hoe cybercriminaliteit bij u voor kan komen, dat begrijpen we. Daarom hebben we een aantal vragen voor u opgesteld. Als op één of meerdere vragen het antwoord ‘ja’ is (of wellicht in de toekomst), dan is deze kennissessie in ieder geval van belang voor u. Het is sowieso een ontzettend interessant onderwerp, dus ons advies: zorg dat u erbij bent op 16 juni

  • Heeft u computers nodig in uw productieproces?
  • Zijn uw medewerkers voor hun werk (deels) afhankelijk van de beschikbaarheid van ICT-systemen?
  • Heeft u uw website, webshop of applicatie nodig om omzet te genereren
  • Verwerkt u gegevens van derden?

Gastspreker

Voor deze kennissessie hebben wij een plek in de agenda van een zeer inspirerende spreker kunnen reserveren. Niemand minder dan Dave Maasland van ESET zal ons alle ins & outs van cybercrime vertellen. Bovendien zal hij u voorzien van diverse tips & tricks om uzelf te verdedigen tegen cybercrime.

Locatie

Hoofdingang Goffertstadion
Stadionplein 1
6532 AJ Nijmegen

Bent u erbij?

Meld u dan aan via deze link. Let op: aanmelden kan vóór 8 juni. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Parkeerinformatie

U kunt voor het hoofdgebouw parkeren. Let erop dat u uw auto vanaf de Burgermeester Daleslaan op de linker parkeerplaats voor het hoofdgebouw parkeert. Wanneer u op de rechter parkeerplaats parkeert, riskeert u namelijk een boete. In de plattegrond hieronder is een kruis geplaatst waar u niet mag parkeren en een vinkje waar u wel mag parkeren.

Terug naar het overzicht