K&M berichten

Er zijn diverse onderwerpen waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen. In onze K&M berichten lichten wij een aantal onderwerpen toe. We geven uitleg, voorbeelden maar we bieden bijvoorbeeld ook kennissessies aan die u kunt bijwonen.

 • Ons kantoor in Mook hebben wij verruild voor een nieuwe prachtige locatie in het centrum van Nijmegen. Vanaf vandaag zijn wij werkzaam op ons nieuwe kantoor aan het Keizer Karelplein.
  Lees verder ...
 • Vier wetsvoorstellen die op Prinsjesdag 2017 zijn ingediend kunnen voor u belastingtechnische gevolgen hebben.
  Lees verder ...
 • Derde van Nederland op de marathon en een mooie vierde plek op de 1500 meter. Uiteraard hebben we het over niemand minder dan onze collega Wouter Jansen. Naast topprestaties op de atletiekbaan levert Wouter topprestaties bij Konings & Meeuwissen als assistent-accountant. Dat niet alleen, hij is ook in opleiding tot Accountant AA.
  Lees verder ...
 • Het einde van de route die het wetsvoorstel rond het pensioen in eigen beheer volgt, lijkt in zicht. Wij geven u graag een kort overzicht van het laatste nieuws.
  Lees verder ...
 • Tot op het laatste moment was het spannend of het wetsvoorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen zou worden in de Eerste Kamer of niet. Maar na een artikel in de Telegraaf van dinsdagochtend 20 december besloot staatssecretaris Wiebes aan de Eerste Kamer te vragen om het wetsvoorstel aan te houden. De Eerste Kamer heeft daarmee ingestemd. Dat betekent dat het wetsvoorstel niet per 1 januari 2017 in zal gaan.
  Lees verder ...
 • De op prinsjesdag ingediende wetsvoorstellen zijn inmiddels aangenomen, aangepast of uitgesteld. Hieruit is een aantal maatregelen voortgekomen. Wij geven u graag een overzicht van de meest relevante maatregelen.
  Lees verder ...
 • 2017 staat voor de deur en wij willen u ook in het nieuwe jaar goed op weg helpen. Samen gaan we de koers voor 2017 bepalen. Daarvoor hebben we alvast een hulpmiddel beschikbaar: de 'RB Eindejaarstips en aandachtspunten 2016/2017'.
  Lees verder ...
 • Op donderdag 17-11-2016 organiseren wij samen met Van den Wildenberg & Van Halder advocaten een kennissessie tijdens de lunch. De onderwerpen die besproken worden zijn het pensioen in eigen beheer en de mogelijkheden om risico's af te dekken bij het zakendoen: pandrecht, borg en eigendomsvoorbehoud.
  Lees verder ...
 • Op 25 oktober 2016 is Konings & Meeuwissen gastspreker geweest tijdens het Starterscafé van de Rabobank Rijk van Nijmegen. Benieuwd naar de tips die we tijdens de bijeenkomst hebben gegeven?
  Lees verder ...
 • In een eerder bericht hebben wij u geïnformeerd over de te verwachten wetswijzigingen rond pensioen opbouw in eigen beheer. Inmiddels is het wetsvoorstel tot afschaffing en uitfasering van het pensioen in eigen beheer ingediend. We praten u daarom graag bij en beantwoorden een aantal veelvoorkomende vragen.
  Lees verder ...
 • Een mooie en sportieve middag was het tijdens de Konings & Meeuwissen voetbalclinic. Training krijgen van de trainer en spelers van N.E.C. Een aantal van onze relaties en collega's hebben op 28 september deelgenomen aan een exclusieve voetbalclinic bij N.E.C.
  Lees verder ...
 • Al een aantal jaren is er op landelijk niveau hevige discussie over het pensioen in eigen beheer. De staatssecretaris van Financiën is van plan om een wetsvoorstel in te dienen waarin is opgenomen dat pensioenopbouw voor de directeur-grootaandeelhouder in eigen beheer per 01-01-2017 wordt afgeschaft.
  Lees verder ...
 • Op 16-06-2016 hebben wij een zeer interessante kennissessie over het veelbesproken onderwerp 'Cybercrime', oftewel 'Cybercriminaliteit' georganiseerd.
  Lees verder ...